Skip to main content
 
 
 
 
 
 
1
1

BADEN

 

Inloopbaden

Als u graag in bad gaat biedt Apollo u een veilige manier van baden aan. Door het deurtje kunt u veilig en comfortabel in bad.

Bijzonderheden:
Nadat u het deurtje, met het speciale rubber achter u heeft gesloten laat u het bad vollopen. In de tussentijd wast u uw haar en zeept u uw lichaam in. Daarna kan het echte genieten beginnen. Het speciale rubber zorgt voor een waterdichte afsluiting van het bad. Omdat de deur naar binnen open gaat wordt de deur door het water tegen de sluiting aan gedrukt. Ook bij het model Universal is dat het geval. Na het genieten loopt het bad in een record tijd leeg omdat onze baden de enige zijn met 2 afvoeren. In minder dan 1 minuut kunt u de deur weer openen.

 

Basic Links

Het Basic model is er in linker en rechter uitvoering. Er zijn geen handels aan de binnenzijde. De deur is er uit te tillen en verwijderbaar. Dat is wel zo veilig. Leverbaar met 3 verschillende zithoogtes, bijzonder comfortabel.
Afmetingen: 122 x 67 x 90 cm.

Meer informatie

Basic Rechts

Het Basic model is er in linker en rechter uitvoering. Er zijn geen handels aan de binnenzijde. De deur is er uit te tillen en verwijderbaar. Dat is wel zo veilig. Leverbaar met 3 verschillende zithoogtes, bijzonder comfortabel.
Met opvulstuk mogelijk.
Afmetingen: 122 x 67 x 90 cm.

Meer informatie

Gem

Model Gem is geschikt voor kleine ruimtes. In plaats van een douchebak kunt u met de Gem in bad!
Afmetingen: 96 x 65 x 112 cm.

Meer informatie

Universal

Universal biedt een rolstoel gebruiker de mogelijkheid weer zelfstandig in bad te gaan. Vanuit de rolstoel transfereren naar het bad en weer terug zonder dat iemand hoeft te helpen. Grote mate van zelfredzaamheid en privacy.
Afmetingen: 131 x 75 x 112 cm.

Meer informatie

Duet

De beide ligbaden Duet en Luxor zijn leverbaar in 2 lengtes. Het is dus mogelijk om in een beperkte ruimte een ligbad te plaatsen. Door de deur is veilig baden mogelijk.
Afmetingen: L x B x H = 166/150 x 74 x 54 cm.

Meer informatie

Luxor

Ook dit bad is leverbaar in 2 lengtes. Het is dus mogelijk om in een beperkte ruimte een ligbad te plaatsen. Door de deur is veilig baden mogelijk.
Mocht het in bad overeind komen niet meer zo gemakkelijk gaan dan kan er een ingebouwde bad tillift met een eigen accu worden geleverd, model Luxor.
Afmetingen: 166/150 x 74 x 54 cm.

Meer informatie

Hydrotherapie

Niets is zo stimulerend als het gebruik van een luxe hydrotherapiesyteem. Er zijn verschillende programma’s die zelfs automatisch doorlopen kunnen worden. En na afloop blaast het systeem zichzelf droog. U heeft geen chemicaliën nodig om het leidingsysteem te reinigen. Hierdoor voorkomt u de vorming van Legionella!

Facts

 • 2 afvoeren, dus snel leeg
 • Veel standaard sanitair kleuren, hoeft de rest van de badkamer niet opnieuw gedaan te worden. Daarmee bespaart u veel geld!
 • Bij het Basic bad is de deur uitneembaar
 • Diverse accessoires
 • Eenvoudige montage
 • Verhuisbaar
 • Keuze uit 3 zithoogtes
 • Baden zijn in alle mogelijke sanitair kleuren leverbaar zonder meerprijs
 • Keuze uit verschillende badthermostaatkranen en glijstangsets

 

DOUCHEN

 

Douchevloeren

U maakt uw badkamer toch niet kleiner?! Apollo is geen voorstander van voorzetdouches.
Daarmee gaat namelijk aan elke wand zomaar een paar centimeter van uw badkamer verloren.

Mooi en comfortabel zijn ze de vlakke douchebakken. Waterdichte wandaansluiting door de ingebouwde tegellip. Antislip met een R-waarde > 13, en toch gemakkelijk schoon te houden. Inclusief een ingebouwd en juist afschot! Probeer dat eens met een tegel!
Voorzien van een antibacteriële bescherming. Geen fecaliënbacteriën, geen aerosolbacteriën, geen Legionella, geen voetschimmels. Door de antibacteriële bescherming zal kit niet snel zwarte spikkels krijgen. Geen vies slijm van zeepresten en huidvet in een RVS afvoergoot. Geschikt voor een stenen of een houten ondergrond.

 

Houten ondergrond

Goed hout dat werkt en krijgt u nooit waterdicht. Met Zwaluwstaart platen brengt u een veel te hoog gewicht in de badkamer daar zijn de balken niet op berekend. Daarnaast verschuift u het hoogteverschilprobleem naar de badkamerdeur. Voor een juiste verwerking is 100 mm het minimum en moet er wapening worden aangebracht. Een hele week is men bezig. En meestal is het juiste afschot een groot probleem. Veranderen kan in nog geen 2 dagen. De 2de dag moet er alleen nog worden afgevoegd. Sneller is technisch helaas onmogelijk. Samen met 20 mm dik Wedi plaat, ook wel blauwplaat genoemd en een tegel kunt u een volledig waterdichte vloer aanbrengen. Een vloer die bijna niets weegt en geen extra belasting is voor de bestaande balken. Uiteindelijk zal er ongeveer 6 mm van de badkamerdeur moeten worden afgezaagd als deze naar binnen open slaat. Bij een houten ondergrond kan voor een werkelijk unieke oplossing gekozen worden met de modellenserie Swift of Eagle!

Stenen ondergrond

Bij een stenen ondergrond is de inbouwdiepte een probleem. De standaard inbouwdiepte bedraagt 92 mm. Heeft u deze diepte niet dan is er nog een oplossing tot zelfs 40mm. Het absolute laagte record. In 99 van de 100 gevallen ligt de douchetray in lijn met de tegelvloer.

Ligbadvervanger Sandmartin
Osprey
Technische informatie
installatie handleiding

Beide

Uw keuze valt vanzelf op de Apollo Falcon reeks van gemakkelijk toegankelijke douchebakken wanneer een lage douchebak de voorkeur heeft. Een Falcon douchebak verlangt een beperkt bedrag aan installatiekosten, omdat de sloopwerkzaamheden werkelijk minimaal zijn. Ook kan deze bak verlaagd in de bestaande vloerlijn worden aangebracht. Deze op de grondliggende en gemakkelijk toegankelijke type douchebak is extreem sterk uitgevoerd en kan zonder verdere ondersteuning zo geplaatst worden op de bestaande badkamervloer! Hij is volledig zelfdragend.

Falcon

Tegellip: Het ei van Columbus

Een tegellip die voor elk merk douchebak gebruikt kan worden. Met het dubbelzijdige plakband plakt u de tegellip op de zijkant/ hoekdeel van elk willekeurige merk douchebak.
U schuift de bak in de hoek waar hij gepland is en lijmt eventueel de achterzijde van de tegellip aan de muur dun met tegellijm. Daarna gaat u gewoon tegelen zoals u dat al jaren gewend bent, vervolgens afvoegen en tot slot kit u de hoek tussen wand en douchebak zoals u dat ook al jaren doet. Daarna heeft u een blijvend waterdichte oplossing! Nazorg hoort tot het verleden.
Eventuele werking tussen wand en douchebak wordt opgevangen door de plastic tegellip. De tegellip is 47mm breed. Het hoekje waar de tegel op rust is 6mm diep zodat u een zeer strakke voeg kan kitten.
De lengte van de rol bedraagt 30 meter. De prijs is heel interessant, een half uurtje terug komen kost meer!

Ecoshower

Het waterdichte alternatief voor een douchegoot, maar dan wel waterdicht. Met een onderdouchebak, waarbij het juiste afschot gegarandeerd is, van verschillende afmetingen kunt u elke douchegelegenheid creëren die u wenst. De afvoer en sifon zijn geïntegreerd. De wanden kunt u op elke creatieve wijze plaatsen. U plaatst deze tray op de oude ondergrond. Vervolgens legt u een 2 cm dikke gerecycelde kunststofplaat over de rest van de badkamervloer. Daarover heen plakt u een dubbelzijdige, met nylonversterkte toplaag. Vervolgens kunt u tegelen met mozaïek tegels. Leverbaar in groottes van 5 of 10 m2.

Meer informatie
De waterdichtheidsgarantie bedraagt 10 jaar!

Facts

 • Anti-slip
 • Anti bacteriëel
 • Zowel voor douchebak als voor bad vervanging
 • Met tegellip een waterdichte wand/vloer aansluiting
 • 54 modellen met tot 18 verschillende wandoplossingen
 • Zeer geringe inbouwdiepte

 

Douchecabines

Soms moet er op plaatsen waar dat niet gepland was een douchevoorziening worden aangelegd. Soms is het tijdelijk dan weer voor langere tijd. Een slaapkamer, een bijkeuken, een carport of garage. Je kunt het niet bedenken maar overal waar koud en warm water wordt aangevoerd en afvalwater kan worden afgevoerd, daar kan een cabine geplaatst worden.
Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. Maar voor alle oplossingen geldt dat onze modellen rechthoekig zijn. Hierdoor komen ze minder ver het vertrek in en daarnaast is het mogelijk om op de korte zijden een stoeltje te plaatsen. De hulpmiddelen daarvoor worden standaard mee geleverd. Een rechthoekige uitvoering heeft daarnaast als voordeel dat men als men zittend douchet niet het hoofd stoot tegen de tegenover staande deur of wand. Alle modellen zijn er in linker of rechter uitvoering. Ook de afvoeren zijn er in links of rechts. Alle douchecabines hebben een zo laag mogelijke instap. Ook kunnen er plafonds worden meegeleverd waarop bijvoorbeeld een ventilator kan worden geplaatst om de waterdamp af te voeren naar buiten. Bij een groot aantal modellen kan ook een toilet worden ingebouwd. Makkelijk zittend douchen en tegelijkertijd zijn behoeften doen.

 

Wren

Afmeting lxbxh= 130 x 90x 200 cm, heeft de grootste afmeting met een schuine oprit. Met de dubbele vouwdeur en een enkele deur goed toegankelijk.

Meer informatie

Cormorant

Afmeting lxbxh= 120 x 85x 200 cm, Heeft 4 deurdelen waardoor er een grote deuropening ontstaat. Met een doucherolstoel kan deze cabine worden betreden. Zelfs een kantelbare doucherolstoel past nog.

Meer informatie

Nightingale

Afmeting lxbxh= 120 x 80x 200 cm heeft een kleine opstap. Maar het bijzondere van deze cabine is, net als bij de Dipper, dat de afvoer volledig boven de grond ligt. U zet de cabine zo neer. Met een Hepvo sifon sluit u de stank uit. Aansluiten op de bestaande wastafelafvoer is het gemakkelijkst.

Meer informatie

Facts

 • Alle deuren zijn in linker en rechter uitvoering leverbaar
 • Er zijn meer oplossingen leverbaar

 

Wandopties

Deze makkelijk te installeren optilbare douchewanden sluiten de vloer goed af zodat water geen kans krijgt de badkamervloer nat te maken. Een onveilige gladde situatie wordt hierdoor voorkomen. De wanden zijn verkrijgbaar in lage en hoge uitvoeringen en voorzien van transparant kunststofglas met druppelmotief.

 

Wandoptie A

Wandoptie A is verkrijgbaar in linker en rechter uitvoering.

Meer informatie

Wandoptie B - Staldeur

Wandoptie B – Staldeur is een hoge uitvoering. De hoogte bedraagt 190 cm.

Meer informatie

Op maat

Met de op maat te maken douchewanden en deuren heeft u voor bijna elke situatie een goede oplossing om de rest van de badkamer droog te houden. Optioneel zijn er nog een gordijn met gordijnrails leverbaar.
De standaard hoogte bedraagt 75 cm. Maar ook hiervan kan afgeweken worden.
De met een * aangegeven modellen kunnen in 1850 mm hoog worden uitgevoerd. Wel heeft dat gevolgen voor het bieden van hulp bij het douchen als deze nodig is, dat vervalt.
Let op veel modellen zijn in linker of rechter uitvoering verkrijgbaar. Het links of rechts wordt bepaald door te kijken van buitenzijde van de douche!

Meer informatie

Facts

 • Alle deuren zijn in linker en rechter uitvoering leverbaar
 • NIEUW zijn de hoge glazen uitvoeringen met RVS scharnieren
 • Diverse opties zijn leverbaar in een 185 cm hoge uitvoering
 • Er zijn meerdere oplossingen leverbaar

 

Badliften

Met een bad tillift kunt u comfortabel gebruik blijven maken van uw huidige bad. Bovendien is het een veilig alternatief voor een inloopbad. Bij Apollo Home hebben wij het beste voor u geselecteerd:

 

Molly

Een bad tillift waardoor u zonder breek en hakwerk weer veilig in bad kunt. Op het taboeretje aan de buitenkant kunt u gemakkelijk zitten. Met de wandbeugel aan de muur heeft u extra houvast. En tevens is de “rolhanddoek” gemakkelijk te verwijderen als uw huisgenoot deze nog niet nodig heeft. Leverbaar voor smalle en brede baden, voor hoekbaden en baden in een eilandopstelling.

Meer informatie

Facts

 • Douchekraan zit nooit in de weg
 • Accucapaciteit tot 25 keer tillen zonder opladen
 • Tot op de bodem van het bad
 • Maximaal 140 kg.

 

Stoelen

Met een douchestoel kunt u comfortabel en veilig gebruik blijven maken van uw hogere douchebak. Er hoeft dus niets te worden gesloopt. Bij Apollo Home hebben wij onze eigen Apollo Draaistoel.

 

Apollo draaistoel

De oplossing voor een hoge douchebak als u niets wilt slopen. In 2 uur geplaatst en bruikbaar. U gaat buiten de douchebak op de stoel zitten en draait zich comfortabel en veilig onder de douchekop. In beide standen staat het mechanisme op slot. Dat is wel zo veilig en wegschieten is niet mogelijk. In een linker of een rechter uitvoering leverbaar. Roestvrij staal, terwijl de zitting en de rugleuning verwijderbaar zijn. De armleuningen zijn opklapbaar.

Meer informatie

Facts

 • Zowel links als rechtsom draaiend leverbaar
 • Armleuningen opklapbaar
 • Rugleuning en zitting verwijderbaar
 • Maximaal 125kg