Skip to main content

Apollo Home: Baden in vrijheid!

Een vaste, afwijkende opstelling waarbij het mogelijk is op een eenvoudige wijze later een hoogte aanpassing te doen. Een mechanisch in hoogte verstelbare aanpassing, wanneer er sprake is van steeds wisselende bewoners. Een elektrisch of hydraulisch in hoogte verstelbare aanpassing wanneer de ene gebruiker bijvoorbeeld zittend de werkzaamheden verricht en de andere gebruiker dit nog staand kan doen.

 

Douchebakken

Houten ondergrond
Voor houten ondergronden kan voor een douchebak gekozen worden uit de modellenserie Swift en Eagle.

Stenen ondergrond
Voor stenen ondergronden zijn er de modellen Swan, Stork en Kingfisher beschikbaar. Met een speciale syfon bedraagt de inbouwdiepte slechts 65 mm! Overigens zijn er meer dan 56 verschillende oplossingen, waardoor maatwerk altijd mogelijk is!

Techniek bij vlakke douchevloeren

Door gebruik te maken van de nieuwste afvoertechnieken zijn wezenlijk comfortabele, volledig vlakke douchebakken mogelijk. Met een afvoercapaciteit van 26 liter per minuut zal zelfs een vlakke oplossing -voorzien van een afschot van 5%- niet snel overlopen. Daarnaast zijn de meeste modellen douchebakken voorzien van een tegellip waardoor er een waterdichte wandaansluiting ontstaat.  Het eindresultaat is een vlakke douchebak volledig in lijn met de bestaande (tegel)vloer, dus zonder hoogteverschil. De R-waarde van de douchevloer bedraagt 13, hierdoor is de vloer veilig stroef en toch gemakkelijk schoon te houden. Tenslotte zijn de vlakke douchebakken voorzien van Microban, dit is een antibacteriële bescherming, waardoor voetschimmels en zowel schadelijke fecaliën als aërosol bacteriën geen kans krijgen.


Baden

Bent u het gebruik van een bad gewend en gaat het in- en uitstappen wat moeizaam? Kies dan voor een inloop -zit- of ligbad. Door een deurtje met lage instap kunt u gemakkelijk uw bad weer in en uit. Bij het instap-zitbad is de deur uitneembaar! Dat is handig bij het schoonmaken van het bad en maakt snel ingrijpen bij een gevaarlijke situatie mogelijk. Het gepatenteerde deurrubber zorgt voor een waterdichte oplossing. Alle baden zijn voorzien van twee afvoeren en lopen daardoor snel leeg.

Andere oplossingen

Rechthoekige cabines maken het creëren van een douche in een ander vertrek dan de badkamer mogelijk. Alle types douchecabines zijn geschikt voor het gebruik met een douchestoel. Door te kiezen voor een rechthoekige oplossing komt de cabine minder ver het vertrek in en heeft u zelfs zittend meer dan voldoende ruimte om uw voeten te wassen. Als er een aanvoer van warm en koud water en een afvoer van afvalwater aanwezig zijn dan is er veel mogelijk, zelfs met een ingebouwd toilet.

Diversen

Met de Apollo draaistoel, geheel gemaakt van roestvrij staal, is het mogelijk zonder hak -en breekwerk gebruik te blijven maken van de oude douchebak. De armleuningen zijn opklapbaar. Maximale belasting 125 kg.

Met de Molly badtillift, tot een belasting van 140 kg, kunt u eenvoudig gebruik blijven maken van uw eigen bad.

Een onopvallende vervanger voor de bekende wandbeugels is de mooie en strakke U-grip.

 

Ik wil u even zeggen dat ik iedere ochtend met plezier op sta en met graagte gebruik maak van de door u gerenoveerde badkamer!

Van den Brink

Chapeau voor Apollo, die met zijn eenvoudige stand het best doet tussen alle grote merken en aanbieders. Hij biedt echt iets wat de 55+ consument nodig heeft als die gewoon wil douchen of baden als zijn fysieke omstandigheden iets te wensen over laten. Gelukkig is zoiets ook te vinden op de beurs van Veel-Sanitair-Klimaat.

VSK beurs

Ik ben onder de indruk van het aanbod in speciaal sanitair, ongelooflijk wist niet dat dit bestond, niet in die mate. Het is aan de ene kant luxueus en aan de andere kant juist niet, omdat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen of in ieder geval zichzelf kunnen redden. Iets waar heel veel behoefte aan is.

Mac

Afgelopen augustus hebben wij een badlift bij u gekocht voor onze moeder van 91 jaar. We willen u even laten weten dat het een succes is. Ze gebruikt de lift een paar keer per week en ze heeft geen enkele moeite om hem te bedienen. Het maakt het voor haar mogelijk om ook in dat opzicht zelfstandig te blijven (ze woont namelijk nog op zichzelf).

Familie H

Ik wilde u graag nog eens zeggen dat wij, mijn vrouw en ik erg blij zijn met onze douche-gelegenheid zoals die door u is verwezenlijkt.
Misschien lijken de aanpassingen simpel, maar ze zijn wel doeltreffend en we hebben er beiden plezier van. De stoel zoals die nu is aangebracht is voor mij een uitkomst. Het baden is plezierig geworden en wij hebben het met u en uw faciliteiten erg getroffen.

H. F.