Skip to main content

Traplift

U heeft besloten om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De drempels zijn weg, het licht bij de voor en achterdeur gaat automatisch aan, de badkamer is heel comfortabel. Maar soms komt er een moment dat u het traplopen steeds meer moeite kost.

 

Apollo-Acorn traplift

Met de Apollo-Acorn trapliften heeft u ook dat probleem snel onder de knie. En lost u uw zorg over mobiliteit en toegankelijkheid op. Gewoon een simpele lift. Doet het altijd. Deze lift wordt volgens de meest recente eisen geproduceerd. Simpel gewoon een rechte lift. Daardoor met een interessante kostprijs en een minimum aan installatie kosten.
Ook weer eenvoudig te verwijderen en indien de lift er nog goed uit ziet nemen we hem zelfs tegen een vergoeding weer in!

Meer informatie (2 MB)
Technische informatie

 

Facts

 • Vijf verschillende elektronische beveiligingen
 • Kan met een aan-/uitschakelaar (klein)kind-proof worden gemaakt
 • Onderhoudsvrije accu
 • Liftcapaciteit 127kg
 • Opklapbare rail als deze in de weg zit
 • Buiten traplift

Swing traplift

De Swing traplift is zeer geschikt voor extreem steile of juist heel smalle trappen. Heeft u een wenteltrap of spiltrap? Dan is deze traplift de ideale oplossing. Maar ook op een flauwe brede trap of simpele rechte trap is de Swing traplift een praktische uitkomst.

De Swing traplift is uniek in de markt door de gepatenteerde ASL-Technologie. ASL staat voor Advanced Swivel and Levelling, vrij vertaald: Geavanceerde Draai en Waterpastechniek. Dit houdt in dat deze technologie de traplift in staat stelt om tijdens de rit zowel de stoel als voetensteun te draaien en de gebruiker waterpas te houden. Zo kunt u veilig en comfortabel van uw traplift gebruikmaken en veilig in- en uitstappen bij het trapgat vandaan.

Meer informatie
Factsheet

Diversen

Hier vindt u verscheidene producten die u in de sanitaire omgeving de optimale veiligheid bieden.

 

U-grip

De oplossing voor de bijzonder stigmatiserende wandbeugel. Meestal heeft u maar een klein steuntje nodig voor de zekerheid. Gewoon een hulpje, niet zo’n grote ijzeren beugel aan de muur. De practische U-grip kan bij de douche, het bad of het toilet gebruikt worden.
Met 4 gaten kunt u deze op één tegel vast zetten. En als u niet wilt boren dan kan deze beugel zelfs geplakt worden. Mooi simpel en doeltreffend zijn hier de woorden.

Enkele opmerkingen inzake de U-grip afkomstig van Ergotherapie thuis:
Uiterlijk is fraai, minder invaliderend dan de standaard beugel
In de situatie bij het bad is het wellicht wel handig in relatie tot de breedte van de badrand, echter weer minder als optrek-greep.
Als steungreep in de douche bij het staan is het product evenwel zeer goed geschikt.

En dat is nu precies waar de U-grip voor ontworpen is!!

Meer informatie

Facts

 • Plakbaar, dus boren is niet noodzakelijk
 • Geen stuk ijzer aan de muur
 • Niet alleen erg functioneel en veilig, ook stijlvol

Financiering

Aanpassingen aan uw huis kosten natuurlijk geld. Echter zijn er diverse regelingen die u hierin kunnen ondersteunen.

 

Blijven wonen in uw eigen huis

Wilt u graag comfortabel, veilig en met veel plezier in uw huidige woning blijven wonen? Dat kan. Ook als u of een gezinslid een beperking heeft of een dagje ouder wordt waardoor een aanpassing van de woning vereist is. Dat kunnen kleine of grote aanpassingen zijn, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van drempels, verbreden van deuren of het aanpassen van keuken of sanitair. Deze aanpassingen kosten natuurlijk geld.

Gelukkig zijn er diverse regelingen beschikbaar die ondersteuning bieden hierbij. Zo heeft een aantal gemeentes financiële regelingen waarmee u de benodigde aanpassingen aan uw woning kunt financieren.


Blijverslening Alphen aan den Rijn

Een voorbeeld van een dergelijke financiële regeling is de Blijverslening van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 

 • Financier aanpassingen aan uw woning
 • Blijven wonen in uw huidige woning
 • Lenen tegen een aantrekkelijk rentepercentage

Meer informatie